Langsung ke konten utama

Daily Activity Version Engglish

Assalamualikum Wr.Wb

hallo, welcome to my third blog. Today i will tell my activity in campus.
oky, today i go to campus at 07:15 because i was late  to heavy rain.  affived in campus i go into the kitchen and absentce to supervaiser. after that  i put the bag into the locker and oneline in mean kitchen friends. and then we were prepare for menu breakfast today, because my inggredients finished,i help another group to cutting vegetable for breakfast tomorrow, that is Indonesian Breakfast.

 Then, at 11:00 am, we do open restauran, and then we serve every  incoming  orders with each section and my group gets the job to  serve the juice orders. after all the orders has sould out, we do clossed orders at 12:00 am. after that we back oneline and chef Aldyno into and explained about  menu breakfast for tomorrow and after that we were to prepare all the inggredients on the menu who will we make for toorrow. After that all inggredients  is available, we were converge for discuss about chaines food with chef Aldyno.

After that at 16:30 we are back complited to making danish and croissant along with other groups, that is rolling and put the fat into the dough. after that we are douing general cleaning at 16;:45 and finish at 18:00. and after that we are break and eating together made from cheef Aldyno,  and then we back oneline in front of kitchen, then we pray for backgo home and ready for back to go home. 




Produck :
1. Melon juice
   - fruit Melon
   - es cube
   - simple syrup
   - Garnise melon
2. Watermelon Juice
    - fruit watermelon
    - es cube
    - simple syrup
    - garnise lemon
3. Danish
4. croissant


PICTURE





Komentar

Postingan populer dari blog ini

Food Terminologi

1 BARONGKO Barongko merupakan makanan khas Bugis-Makassar yang terbuat dari pisang yang dihaluskan, telur, santan, gula pasir, dan garam. Kemudian dibungkus daun pisang lalu dikukus. Jika sudah matang, dimasukkan ke dalam kulkas. Dahulu, Barongko disajikan sebagai hidangan penutup bagi para raja Bugis. Selain itu juga sering disajikan saat acara adat seperti sunatan, pernikahan, syukuran dan lain sebagainya. Hingga kini pun Barongko masih biasa disajikan saat pesta adat. Untuk membuat Barongko ini haruslah dikerjakan oleh orang yang sudah berpengalaman. Dengan tujuan untuk mempertahankan kualitas rasa dan kelezatan yang khas dari Barongko. Karena itulah Barongko tidak mudah dijumpai di pasaran. 2. PANADA Panada adalah salah satu kue khas Manado yang populer selain klappertaart. Ada yang mengatakan kue ini merupakan pengaruh kuliner Belanda,ada yang mengatakan kue ini merupakan pengaruh kuliner Portugis karena bentuknya yang mirip kue pastel. Akan tetapi, diyakini...

Food Terminologi

1. cookies Kue kering adalah istilah yang sering digunakan untuk kue yang bertekstur keras tetapi renyah yang memiliki kadar air yang sangat rendah karena dibuat dengan cara di oven. Kue kering memiliki daya tahan yang cukup lama, Bahan yang umum digunakan utuk pembuatan kue kering diantaranya tepung beras, tepung ketan, terigu ataupun sagu, Kue kering yang dioven biasanya di sebut cookies. Kue kering adalah makanan ringan yang bukan makanan utama. Secara harafiah kue seringkali diartikan sebagai makanan ringan yang dibuat dari tepung. Baik tepung beras maupun terigu. Roti tidaklah selalu sama dengan kue, sebab di Indonesia kadangkala roti dianggap sebagai makanan utama. sumber :https://id.wikipedia.org/wiki/Kue_kering 2. Kue Mangkok Kue mangkok adalah penganan yang terbuat dari tepung beras, tepung terigu dan tapai singkong yang dimasak dengan cara dikukus. berbentuk seperti mangkok dan mekar pada ujungnya. Kue mangkok merupakan salah satu kue basah yang populer d...

Daily Activity Final ( Engglish Version )

Assalamualaikum Wr.Wb           Previously I've told you about our event that we were held on Thursday, December 5, 2019 at Balairung I Wayan Bendhi Poltekpar Makassar. In prepared the Celebes Traditional Culinary Fest event, we arranged the organitation structure to determined the supervisor who would handled all things of the event. Two days before event was held we were more focused to prepared the packagings, hall decorations, trial products, etc. The decoration processed we did for two days to got the maximum results. And this time I was given responsibility as a product supervisor. Therefore, I oversee every food that we set up to keep it running smoothly and also direct my friends to pay attention to all the food they handle.           And on Wednesday we were focused in the kitchen to made all kind of products. Oh ya, in this event we devided the menus into 3 categories, such as Blue Code for Snack, likes Roti Maros, Barongko,...