Langsung ke konten utama

Daily Activity Version Inggrish

Assalamualaikum Wr.Wb

Hi gusy welcome to my blog. today I will tell you again my activities in campus  with my group. Today I go to campus at 7:45. arrived on my campus directly oneline in front of the kitchen and absend. after that I into the kitchen and oneline in main kitchen. after that we pray according to their respective religions. after that we worked on what has not been prepared yesterday. after that I take the  inggredients from the chiller that we prepared yesterday. after that chef aldyno came and explained about the menu tomorrow and explained about the menu today.

After that we make Blackpepper sauce the inggredients of black ketchup, tomato ketchup, chilli sauce, oyster sauce, black pepper, MSG. then how to make that is the first mix all the ingredients then give a little water and simmer.
⬇⬇

then while waiting open estaurant we prepare the ingredients for the menu tomorrow. the first we shell out the chiller and then cut the head then put into the chiller.
⬇⬇

After that we mixed all the ingredients for the main course today by using Wok that is the first fried the meat, the second saute garlic, onion, and paprika then put the vegetables and blackpepper sauce and the last meat.
⬇⬇

After that at 12:00 we do open restauran for one hour and total orderan today is 31pcs. after that my group make shrimp stock from shell and head of shrimp. to make the stock, the first saute garlic, galangal, serrei then insert head and shrimp shell then put the water after that simmer.
⬇⬇

after that we did the general cleaning and after that we ate together and then we are oneline and ready to go home


Pictures : 

Chinese Spinach and Peanut Salad

Traditional Egg Drop Soup

Beef Saute Vegetables




Komentar

Postingan populer dari blog ini

Food Terminologi

1 BARONGKO Barongko merupakan makanan khas Bugis-Makassar yang terbuat dari pisang yang dihaluskan, telur, santan, gula pasir, dan garam. Kemudian dibungkus daun pisang lalu dikukus. Jika sudah matang, dimasukkan ke dalam kulkas. Dahulu, Barongko disajikan sebagai hidangan penutup bagi para raja Bugis. Selain itu juga sering disajikan saat acara adat seperti sunatan, pernikahan, syukuran dan lain sebagainya. Hingga kini pun Barongko masih biasa disajikan saat pesta adat. Untuk membuat Barongko ini haruslah dikerjakan oleh orang yang sudah berpengalaman. Dengan tujuan untuk mempertahankan kualitas rasa dan kelezatan yang khas dari Barongko. Karena itulah Barongko tidak mudah dijumpai di pasaran. 2. PANADA Panada adalah salah satu kue khas Manado yang populer selain klappertaart. Ada yang mengatakan kue ini merupakan pengaruh kuliner Belanda,ada yang mengatakan kue ini merupakan pengaruh kuliner Portugis karena bentuknya yang mirip kue pastel. Akan tetapi, diyakini...

Food Terminologi

1. cookies Kue kering adalah istilah yang sering digunakan untuk kue yang bertekstur keras tetapi renyah yang memiliki kadar air yang sangat rendah karena dibuat dengan cara di oven. Kue kering memiliki daya tahan yang cukup lama, Bahan yang umum digunakan utuk pembuatan kue kering diantaranya tepung beras, tepung ketan, terigu ataupun sagu, Kue kering yang dioven biasanya di sebut cookies. Kue kering adalah makanan ringan yang bukan makanan utama. Secara harafiah kue seringkali diartikan sebagai makanan ringan yang dibuat dari tepung. Baik tepung beras maupun terigu. Roti tidaklah selalu sama dengan kue, sebab di Indonesia kadangkala roti dianggap sebagai makanan utama. sumber :https://id.wikipedia.org/wiki/Kue_kering 2. Kue Mangkok Kue mangkok adalah penganan yang terbuat dari tepung beras, tepung terigu dan tapai singkong yang dimasak dengan cara dikukus. berbentuk seperti mangkok dan mekar pada ujungnya. Kue mangkok merupakan salah satu kue basah yang populer d...

Daily Activity Final ( Engglish Version )

Assalamualaikum Wr.Wb           Previously I've told you about our event that we were held on Thursday, December 5, 2019 at Balairung I Wayan Bendhi Poltekpar Makassar. In prepared the Celebes Traditional Culinary Fest event, we arranged the organitation structure to determined the supervisor who would handled all things of the event. Two days before event was held we were more focused to prepared the packagings, hall decorations, trial products, etc. The decoration processed we did for two days to got the maximum results. And this time I was given responsibility as a product supervisor. Therefore, I oversee every food that we set up to keep it running smoothly and also direct my friends to pay attention to all the food they handle.           And on Wednesday we were focused in the kitchen to made all kind of products. Oh ya, in this event we devided the menus into 3 categories, such as Blue Code for Snack, likes Roti Maros, Barongko,...